5 min read

De beste gratis AI tools van 2024

In 2024 zijn er talloze AI-tools beschikbaar die de manier waarop we werken en leren veranderen. Of je nu je schrijfvaardigheid wilt verbeteren, unieke visuals wilt creëren, of efficiënter wilt werken er is altijd een gratis AI-tool.
De beste gratis AI tools van 2024
De beste gratis AI tools van 2024

De Beste Gratis AI-Tools die je moet proberen

In de razendsnelle wereld van AI, komen er steeds meer Artificial Intelligence (AI) tools bij, die ons (gratis) kunnen helpen. Ze veranderen hoe we werken, creëren, content maken en informatie opzoeken en verwerken. Veel van deze gratis AI-tools hebben de manier waarop we interactie hebben met digitale content, informatie en het internet fundamenteel veranderd. We hebben daarom de beste gratis AI tools van 2024 op een rijtje gezet voor je.

Let op: niet al deze tools zijn helemaal gratis; soms is er ook een betaalde versie die meer mogelijkheden biedt. Maar probeer deze tools eens uit en zie wat je ermee kunt.

1. QuillBot

QuillBot is een geavanceerde schrijfhulp die teksten parafraseert, herstructureert, en je helpt je inhoud te verbeteren. Het controleert ook op grammatica en plagiaat, en biedt vertaalmogelijkheden in meerdere talen. Voor iedereen die zijn schrijfvaardigheid wil verfijnen, is QuillBot een essentieel hulpmiddel.

2. Midjourney

Midjourney transformeert de manier waarop we denken over visuele content met zijn AI-gedreven beeldgenerator. Door simpelweg een tekstprompt te geven, kan Midjourney unieke visuals creëren, waardoor het een fantastische tool is voor designers, marketeers, en iedereen die behoefte heeft aan originele afbeeldingen.

💡
Wil je ook een specialist worden in AI? Of wil je gewoon kennismaken met alle mogelijkheden die er zijn? Bekijk de verschillende opleidingen die we bieden.

Inschrijven voor een opleiding


3. Hugging Face

Als platform en gemeenschap voor het bouwen, trainen, en implementeren van machine learning-modellen, staat Hugging Face vooraan bij AI-onderzoek en ontwikkeling. Met ondersteuning van toonaangevende technologiebedrijven is het een toegankelijke bron voor zowel beginners als gevorderden in de wereld van AI.

4. Fireflies

Fireflies is een game-changer voor het automatiseren van vergaderprocessen door het opnemen, transcriberen, en doorzoekbaar maken van gesprekken. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor iedereen die efficiënter wil werken en belangrijke informatie uit gesprekken wil halen.

"AI is not going to replace us. It's going to amplify us. It's going to let us focus on the things that humans are really good at, and allow us to spend more time on the things that are uniquely human."
- Maurice Conti -

5. Copy.AI

Copy.AI is niet gratis maar kun je wel gratis proberen. Het is een populaire en revolutionaire tool voor copywriting die gebruikmaakt van AI om unieke content te genereren. Of je nu blogposts, sociale media-content, of productbeschrijvingen nodig hebt, Copy.AI helpt je om snel en effectief creatieve teksten te produceren. Wat ons betreft: Nooit zomaar door AI gegenereerde teksten gebruiken, maar het is een prima tool om je van je writersblock af te helpen em je op weg te helpen naar een goed artikel (door een mens geschreven met een beetje hulp van AI dus..)

Tip: Je kunt in ChatGPT trouwens met de juiste prompts (instructies) ook veel ideeen en opzetjes voor artikelen genereren. Leren hoe? Dat kan in onze Interactieve Basistraining ChatGPT.

banner-basistraining-chatgpt

6. Microsoft Designer

Microsoft Designer biedt gratis AI-gestuurde grafische ontwerpsoftware die het gemakkelijk maakt om visueel aantrekkelijke projecten en afbeeldingen te creëren, variërend van presentaties tot afbeeldingen voor je sociale media. Door de kracht van AI, vereenvoudigt het ontwerpprocess en maak je in een handomdraai professioneel ogende ontwerpen.

7. Perplexity.ai

Wat bovenaan in Google staat is niet altijd het beste antwoord. Perplexity.ai is daarom een geweldig alternatief om te gebruiken naast je zoekmachine. Het is een AI-gestuurde zoek- en informatieassistent die streeft naar het leveren van nauwkeurige en betrouwbare antwoorden op gebruikersvragen. Door gebruik te maken van geavanceerde natuurlijke taalverwerking, biedt Perplexity.ai een intuïtieve manier om informatie te zoeken. Het unieke aan Perplexity is dat het de bronnen geeft waar de informatie op gebaseerd is. Ideaal voor studenten en mensen die gedegen onderzoek willen doen.

8. ClipDrop.co

ClipDrop is een online AI fotobewerkingsplatform dat een heleboel oplossingen heeft voor het genereren, bewerken en verbeteren van foto's. Achtergrond verwijderen, personen uit foto's halen, afbeeldingen breder maken en generatief de lege ruimte in laten vullen, er is heel veel mogelijk.

AI trainingen op maat

9. Narakeet

Narakeet, is gratis beschikbaar op https://www.narakeet.com en is een krachtige en gebruiksvriendelijke tekst-naar-spraak tool die het gratis mogelijk maakt voor gebruikers om geschreven tekst om te zetten in natuurlijk klinkende audio. Deze tool is een game-changer voor content creators, onderwijzers, en marketeers die hun geschreven inhoud tot leven willen brengen met spraak.

Narakeet biedt een brede selectie aan stemmen en talen, waardoor het eenvoudig is om je projecten een persoonlijke of regionale toets te geven. Of je nu audioboeken, video's, podcasts, of educatieve materiaal produceert, Narakeet biedt de flexibiliteit en kwaliteit die je nodig hebt om je projecten zonder moeite te verrijken met audio.

Voordelen van Narakeet:

  • Diversiteit aan Stemmen: Kies uit een brede reeks van stemmen in verschillende talen en dialecten om je projecten een unieke toets te geven.
  • Hoge Kwaliteit Audio: Produceer heldere en natuurlijk klinkende audio die je tekst tot leven brengt.
  • Gebruiksvriendelijk: Met een eenvoudige en intuïtieve interface kan je snel aan de slag gaan, zelfs zonder eerdere ervaring met tekst-naar-spraak technologie.
  • Veelzijdigheid: Perfect voor het creëren van educatieve content, marketingmateriaal, audioboeken, en meer.

Narakeet is een essentiële tool voor iedereen die op zoek is naar een effectieve manier om tekst in spraak om te zetten, de betrokkenheid te verhogen en een breder publiek te bereiken met audiocontent.

Ga aan de slag met deze AI tools

Deze negen gratis AI-tools van 2024 laten zien wat AI te bieden heeft van tekst en ontwerp tot efficiëntieverhoging en informatie opzoeken. Door deze tools verstandig te gebruiken, kun je je creatieve en professionele processen verbeteren.

AI Beleid & Trainingen

⭐⭐⭐⭐⭐
Ontdek wat AI voor jou kan betekenen

Vertel me meer

Reageren op dit artikel kan via Linkedin

💡
Links naar de AI tools (niet gesponsord trouwens)

QuillBot: https://quillbot.com
Midjourney: https://www.midjourney.com
Hugging Face: https://huggingface.co
Fireflies: https://fireflies.ai
Copy.AI: https://www.copy.ai
Microsoft Designer: https://www.microsoft.com/designer
Perplexity.ai: https://perplexity.ai
ClipDrop.co: https://clipdrop.co
Narakeet: https://www.narakeet.com
WhatsApp