6 min read

AI die je werk gaat veranderen

Ontdek hoe AI in 2024 uw werk transformeert! Trends, tools & tips om uw workflow te optimaliseren met AI. Vergroot uw efficiëntie, creativiteit & internationale samenwerking.
AI die je werk gaat veranderen

Artificial Intelligence (AI) is geen verre toekomstmuziek meer; het is hier, krachtig en transformeert de manier waarop we allemaal werken. Met de nieuwe AI tools die bijna iedere dag verschijnen, is het belangrijk om te begrijpen hoe deze technologieën je werk en je werkplek kunnen en zullen veranderen. We laten je graag zien welke AI-tools in 2024 een grote impact zullen hebben op je werk en we bekijken enkele van de meest significante trends in de dynamische AI transformatie.

De opkomst van AI in dagelijkse werktools

Microsoft Office 365, een suite die je in bijna alle kantoren ziet, is een broeinest van AI-integratie. Tools zoals Excel en Outlook zijn tegenwoordig uitgerust met AI-functies die taken zoals gegevensanalyse en e-mailbeheer kunnen automatiseren, waardoor je als gebruiker efficiënter kunt werken dan ooit tevoren. AI in Office 365 helpt je op allerlei manieren biedt ondersteuning door suggesties te doen die gebaseerd zijn op de analyse van verzamelde gegevens, je taken en je planning.

ChatGPT Agents: je nieuwe digitale collega's

Maar er is meer. Een van de meest spannende ontwikkelingen in AI is de opkomst van intelligente agents zoals ChatGPT. Deze AI systemen gebruiken geavanceerde machine learning-technieken om natuurlijke gesprekken te voeren en kunnen worden ingezet voor een breed scala aan taken; niet alleen in klantenservice maar AI kan helpen bij het genereren van content, het maken van afbeeldingen, inhoud, ideeën, planning, veiligheidstools, automatisering van repetitieve taken en ga zo maar door. Maar ChatGPT kan meer. Je kunt ChatGPT trainen op specifieke bedrijfsdata waardoor AI voor je team als een digitale assistent gaat fungeren, die niet alleen tijd bespaart maar ook de kwaliteit van het werk verbetert door snelle en accurate informatievoorziening. Je krijgt een gespecialiseerde rechterhand die je werk, je bedrijf en jou snapt. Context is het keyword.

In 2024 zullen enkele sleuteltrends AI-innovatie gaan bepalen. Ten eerste zal de personalisatie van AI-tools toenemen, waardoor software nog intuïtiever wordt in het gebruik. En voor bedrijven die niet in de AI cloud mogen of willen werken, een tip: je kunt ook je eigen lokale AI assistent tool bouwen en trainen. AI Personeelstraining is gespecialiseerd in het bouwen en implementeren van lokale AI. Met een lokale AI houdt je alle gevoelige inhouse en voldoe je aan alle privacy wetgeving en de EU AI Act.

Real-time data analyse

Daarnaast zullen automatisering en real-time data-analyse verder geïntegreerd worden in standaard bedrijfsprocessen, wat resulteert in een aanzienlijke verhoging van productiviteit en efficiëntie. Ook zullen ethische overwegingen rond AI een grotere rol gaan spelen, waarbij organisaties meer nadruk zullen leggen op transparantie en het waarborgen van privacy. Dat komt ook door de nieuwe wetgeving, de EU AI Act.

Text to Video

Sora van Open AI is een indrukwekkende tool die tekst naar video kan omzetten, maar er zijn meer spelers op het gebied met unieke mogelijkheden en ontwikkelingen. Hier zijn een paar trends om in de gaten te houden in AI en video:

1. Geavanceerde tekst-naar-video-modellen:

  • Verbeterde storytelling en creatieve mogelijkheden: AI-modellen worden steeds beter in het begrijpen van context en het genereren van meeslepende verhalen met beelden die perfect aansluiten bij de tekst.
  • Geautomatiseerde personalisatie: AI kan video's aanpassen aan specifieke doelgroepen of individuen, met gepersonaliseerde voice-overs, stijlen en beelden.
  • Meertalige ondersteuning: AI-modellen kunnen nu tekst in meerdere talen verwerken en video's genereren in die talen, waardoor ze toegankelijker worden voor een wereldwijd publiek.

2. AI-aangedreven video-editing:

  • Eenvoudige videobewerking voor iedereen: AI maakt geavanceerde bewerkingstools toegankelijk voor beginners, waardoor ze naadloze overgangen, effecten en bijschriften kunnen toevoegen met weinig handmatige inspanning.
  • Slimme inhoudsverbetering: AI kan automatisch ongewenste beelden, ruis en audioproblemen detecteren en corrigeren, waardoor video's er professioneel gepolijst uitzien.
  • AI-gestuurde suggesties: AI kan suggesties doen voor verbeteringen aan video's, zoals het optimaliseren van de lengte, het toevoegen van muziek of het aanpassen van de pacing.

Real time video conferencing in verschillende talen

Wat zeker een hit wordt is de mogelijkheid om in real time jouw avatar, een digitale kopie van jezelf, door jouw gesproken tekst in bijv. Engels, realtime naar Frans, Japans of Hindi te laten vertalen. Jij doet je verhaal in het Nederlands of Engels en degene met wie je in Japan spreekt hoort je met je eigen (door AI nagemaakte) stem vloeiend Japans spreken. Een heel bijzondere ontwikkeling die er al is, maar verder verbeterd zal worden en ongetwijfeld "huge" wordt.

Geautomatiseerde workflows en real-time data-analyse:

Automatisering en real-time data-analyse worden verder geïntegreerd in standaard bedrijfsprocessen in 2024, wat resulteert in een aanzienlijke verhoging van productiviteit en efficiëntie. Analyses, voorspellingen, klantgedrag bestuderen, etc. alles wordt beter en makkelijker met de juiste AI systemen.

Artificial Intelligence Leren

Klassikaal | Part-Time | Docent op Master niveau

Ethische AI-ontwikkeling:

Ethische overwegingen rond AI zijn een belangrijk onderdeel van onze trainingen want ze spelen een steeds grotere rol. Organisaties moeten (ook vanwege wetgeving) meer nadruk leggen op transparantie en het waarborgen van privacy. Dat is belangrijk, dus ook medewerkers moeten snappen wat ethiek in AI inhoudt.

Training in AI is cruciaal

Dagelijks werken met AI is geen toekomstmuziek meer - het is een realiteit van nu die essentieel is voor het behouden van competitiviteit in een snel evoluerende markt. Medewerkers moeten leren met deze technologie om te gaan, net als dat je vroeger moest leren emailen of internetten.

Investeer in AI & training; het is het waard

AI technologieën bieden krachtige tools voor efficiëntie en innovatie. Het is nu de tijd om te investeren in AI-training en -integratie om uw organisatie voor te bereiden op de toekomst.

Wij zijn overtuigd van een toekomst waarin kunstmatige intelligentie (AI) essentieel is voor de groei van organisaties, het verhogen van werkproces efficiëntie, en het versterken van individuele competenties. Onze op maat gemaakte workshops zijn zo ontwikkeld dat ze jouw team optimaal voorbereiden op de nieuwe digitale evolutie. Wij zetten complexe AI-concepten om in heldere en eenvoudige toepassingen, waardoor kunstmatige intelligentie een onmisbaar, gebruiksvriendelijk hulpmiddel wordt voor het verbeteren van jullie bedrijfsvoering.

Meer leren over AI en AI tools

Wilt u meer leren over hoe AI uw werk kan transformeren? Neem contact op met AI Personeelstraining voor uitgebreide informatie en trainingsopties die u zullen helpen optimaal gebruik te maken van deze technologische golf en de AI transitie.

WhatsApp