4 min read

Kunstmatige Intelligentie in HR

AI en HR? HR is hoog risico volgens de EU AI Act en daarom is een solide AI Beleid essentieel.
Kunstmatige Intelligentie in HR

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) in diverse bedrijfssectoren, worden HR-afdelingen steeds vaker geconfronteerd met nieuwe uitdagingen en mogelijkheden. De geplande invoering van de Europese AI Act is een belangrijke ontwikkeling die significant kan beïnvloeden hoe organisaties AI implementeren, vooral in kritieke processen zoals werving, selectie en werknemersevaluaties.

Wat is de AI Act?

De AI Act is een verordening die ontwikkelaars, distributeurs en gebruikers van AI-systemen reguleert, met speciale aandacht voor toepassingen die als hoog risico worden beschouwd. Deze verordening legt strenge regels op voor de ontwikkeling, het testen en de implementatie van AI-systemen, inclusief gedetailleerde documentatievereisten en kwaliteits- en risicomanagementprocedures.

De Impact op HR

Specifiek voor HR legt de AI Act strenge regels op voor AI-systemen die worden gebruikt in het wervings- en selectieproces of voor werknemersevaluaties. Gezien de potentieel grote impact van deze regelgeving is het cruciaal voor HR-managers om nu al te evalueren in welke mate hun huidige AI-toepassingen als hoog risico kunnen worden geclassificeerd.

Hoe kan ik meer leren over AI Beleid en HR?

Door dit formulier in te vullen geeft u ons toestemming de informatie op te slaan. Wij delen uw informatie niet.

Voorbereiden op de AI Act

Organisaties doen er goed aan om te inventariseren welke AI-toepassingen zij gebruiken die onder de hoog-risico categorie vallen, zoals systemen voor biometrische identificatie of die toegang verlenen tot opleidingen en diensten. Het is essentieel om te bepalen welke eisen van de AI Act al worden nageleefd en waar verdere actie nodig is. Dit kan leiden tot het ontwikkelen van een actieplan om aan de nieuwe regelgeving te voldoen, door bijvoorbeeld extra maatregelen te implementeren voor risicobeheer.

Innovatieve AI Trainingen van AI Personeelstraining

Bij AI Personeelstraining begrijpen we de uitdagingen en kansen van AI in HR. Onze maatwerk AI opleidingen, gegeven door experts op Master niveau, bieden alles wat uw team nodig heeft om voorop te lopen in AI-toepassingen. De trainingen, beschikbaar in zowel Nederlands als Engels, worden hoog beoordeeld en zijn zowel incompany beschikbaar voor extra gemak.

Ontdek hoe u AI-beleid kunt integreren binnen uw organisatie en hoe u kunt voldoen aan de nieuwe regelgeving zoals de AI Act. AI Personeelstraining helpt u niet alleen bij het opstellen van een robuust AI-beleid, maar ook bij het implementeren van ethische, operationele en juridische best practices die cruciaal zijn voor elke onderneming die met AI werkt of wil gaan werken.

Waarom een AI Beleid Essentieel is

Een goed gedefinieerd AI-beleid is cruciaal om ethische normen te handhaven, operationele efficiëntie te verzekeren en juridische compliance te garanderen. Met de toenemende regulatie rond AI, zoals de AI Act, wordt het opstellen van een duidelijk en doordacht AI-beleid een verplichting.

Onze AI specialisten helpen uw bedrijf om een solide AI Beleid op te stellen

Conclusie: maak AI Beleid en train medewerkers

De integratie van AI in HR-processen biedt enorme kansen, maar vereist zorgvuldige planning en naleving van de komende AI Act. Door proactief te zijn en de nodige aanpassingen te maken, kunnen HR-afdelingen ervoor zorgen dat ze niet alleen voldoen aan de nieuwe regelgeving, maar ook vooroplopen in de digitale transformatie van de werkplek. AI Personeelstraining staat klaar om uw organisatie te begeleiden bij elke stap in dit proces.

Veelgestelde vragen over AI in HR

  • Wat is de EU AI Act? De AI Act is een verordening die AI-systemen reguleert, met speciale aandacht voor hoog-risico toepassingen zoals in HR.
  • Waarom valt HR onder de hoog-risico categorie van de EU AI Act? AI-toepassingen in HR kunnen grote impact hebben op werving, selectie en evaluatie van werknemers, wat strenge regels vereist.
  • Welke stappen moeten HR-afdelingen nemen om te voldoen aan de AI Act? HR-afdelingen moeten hun AI-systemen evalueren, documenteren en zorgen voor naleving van kwaliteits- en risicomanagementprocedures.
  • Hoe kan AI Personeelstraining helpen bij naleving van de AI Act? AI Personeelstraining biedt maatwerk opleidingen en helpt bij het ontwikkelen en implementeren van een robuust AI-beleid.
💡
Over de auteur
B.N. Van der Laan MBA is een gedreven AI-specialist met een master's degree in Financial Services. Hij combineert zijn diepgaande kennis met een passie voor innovatie om bedrijven te helpen de kracht van AI te benutten.
Van der Laan volgt de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI op de voet en deelt zijn inzichten en expertise in pakkende artikelen en presentaties, waardoor hij een graag geziene spreker is op workshops en conferenties over AI. Maar zijn expertise reikt verder dan AI in de financiële sector. Hij is ervan overtuigd dat AI een transformatieve kracht kan zijn voor bedrijven in alle sectoren, en helpt organisaties om hun efficiëntie, productiviteit en innovatiekracht te verhogen.
WhatsApp